Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto varoittaa halvoista mopoista

Erityisesti lapsille usein hankittavissa minimopoissa ja mönkijöissä saattaa olla vakavia turvallisuuspuutteita.

Kuluttajavirasto varoittaa halpojen minimopojen ja -mönkijöden turvallisuusriskeistä.

Kuluttajavirastoon on tullut alkukesän aikana useita ilmoituksia mopoista ja mönkijöistä, joita voi Suomessakin ostaa postimyynnistä ja internetistä jopa parilla sadalla eurolla.

Kuluttajaviraston mukaan useissa eri maissa tehdyissä tutkimuksissa minimopoissa ja -mönkijöissä on havaittu vakavia turvallisuuspuutteita muun muassa kestävyydessä, jarrujen toiminnassa ja osien suojauksessa. Lisäksi huonojen rakenneratkaisujen takia kuljettaja joutuu hengittämään polttoainehöyryjä ja polttoaineletkut vuotavat ja aiheuttavat palovaaran.

Minimopoja hankitaan edullisuutensa ja pienen kokonsa takia usein erityisesti lapsille. Niitä ei ole yleensä tarkoitettu tieliikennekäyttöön.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että menopelit saattavat vaikuttaa harmittomilta, mutta turvallisuusvaatimukset täyttäväkään minimopo ei ole lasten lelu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme