Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto: Yksityislääkäreiden ilmoitettava hinnat

Kuluttajavirasto vaatii yksityislääkäreitä antamaan enemmän tietoja palveluiden hinnoista.

– Laki edellyttää, että palvelun hinnat täytyy olla näkyvissä, kun markkinoidaan yksilöllisiä palveluita. Netissä pitäisi olla hintatiedot näkyvissä, sanoo Kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen.

Kuluttajavirasto ihmettelee, miksi kaikki lääkäriasemat eivät edelleenkään kerro lääkäreiden taksoja nettisivuillaan.

– Jos useampi vuosi sitten olemme neuvotelleet asiasta Lääkäriliiton kanssa. Siellä ollaan samaa mieltä, että ilman muuta jäsenyritysten tulisi laittaa hinnat esille eikä tässä pitäisi olla epäselvyyksiä. Sääntöjen pitäisi olla erittäin hyvin toimijoiden tiedossa.

Väänäsen mukaan yksityisten lääkäriasemien pitäisi kantaa vastuunsa ja hoitaa asia kuntoon. Jonkin verran parannusta on jo tapahtunut mutta puutteita on edelleen.

– Kuluttajalle voi tulla laskun muodossa isoja yllätyksiä, koska hyvinkin samanlaisesta palvelusta saattaa eri lääkäreillä olla erilaiset taksat.

Väänänen sanoo, että nykypäivän kuluttajat ovat tottuneet siihen, että hinnat ovat esillä ja niitä voi vertailla netissä helposti.

Kuluttajavirasto odottaa, että yksityiset lääkäriasemat hoitavat asian kuntoon mahdollisimman pian.

– Alaa on ohjeistettu, eikä tässä pitäisi olla epäselvyyksiä.

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme