Mainos
Mainos

Kuluttajavirastolta ensimmäinen ryhmävalitus

Kuluttajavirasto on laittanut tänään vireille ensimmäisen ryhmävalituksensa. Syynä on uuden asunnon kaupassa annetut harhaanjohtavat tiedot.

Valitus koskee rakennusyhtiö Peab Oy:tä. Yhtiö on ilmoittanut Raisioon rakennuttamansa rivitaloyhtiön hoitovastikkeen selvästi toteutunutta alhaisemmaksi. Sen seurauksena asukkaiden asumiskustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin mitä he olivat alun perin asuntoa ostaessaan arvioineet.

Kuluttajavirastolla on vuodesta 2007 lähtien ollut mahdollisuus laittaa vireille ryhmävalituksia Kuluttajariitalautakuntaan. Ryhmävalitus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa useilla kuluttajilla on saman yrityksen kanssa samaa asiaa koskeva kiista. Kuluttajavirasto tekee yhden hakemuksen koko ryhmän puolesta.

– Tämä on varmasti jatkossakin kätevä tapa ratkaista tapauksia, joissa on useampi kuluttaja asialla, jos asia on riitainen ja halutaan kuitenkin saada nopea ratkaisu ulkopuolelta, sanoo Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen.

Kuluttajariitalautakunta käsittelee ryhmävalitusta ja antaa siitä ratkaisusuosituksensa. Kuluttajavirasto avustaa ryhmän jäseniä suosituksen toimeenpanossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme