Mainos
Mainos

Kuluttajien avuksi kaavaillaan ilmastomerkkejä

Kuluttajille halutaan tarjota selkeitä ohjeita siitä, miten he voivat omilla valinnoillaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Tätä varten Suomen ympäristökeskus (Syke) on laatinut selvityksen, jossa arvioidaan eri ilmastomerkkien vahvuuksia ja heikkouksia.

Ilmastotietoa voi jakaa kolmenlaisilla merkeillä. Hiilijalanjälki pyrkii jäljittämään tuotteen koko elinkaaren kasvihuonepäästöt, luonnonvarojen hyödyntämisestä jätehuoltoon ja kierrätykseen asti.

Ilmastomerkki voi myös esittää jokaisen tuoteryhmän koko elinkaaren aikaiset ilmastovaikutukset, esimerkiksi autoilun hiilidioksidipäästöt. Kolmas tapa on merkitä eri tuoteryhmien parhaat vaihtoehdot vapaaehtoisilla ympäristömerkillä.

Syke hahmottelee selvityksessään merkkiä, jossa pyritään tiivistämään tärkeimmät hiilijalanjälkimerkkiin kuuluvat asiat. Valtioneuvoston kanslia on tilannut selvityksen ilmasto- ja energiapoliittisen tulevaisuusselonteon taustaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot