Mainos
Mainos

Kuluttajien luottamus huipussaan

Kuluttajien luottamus talouteen on noussut ennätystasolle, ilmoittaa Tilastokeskus. Luottamus on mitattu yhtä vahvaksi vain vuoden 2000 alussa.

Varsinkin kuluttajien odotukset Suomen taloudesta, työttömyyskehityksestä ja omista säästämismahdollisuuksista paranivat heinäkuuhun verrattuna.

Nyt jo enemmistö suomalaisista uskoo, että Suomen talous kohenee seuraavan vuoden aikana.

Jopa 40 prosenttia suomalaisista odottaa, että työttömyys vähenee seuraavien 12 kuukauden aikana. Kaksi kolmasosaa puolestaan katsoi, että on hyvä aika säästämiseen.

Positiivisten odotusten myötä myös inflaation eli kuluttajahintojen nousun odotetaan kiihtyvän. Kuluttajat ennustivat elokuussa inflaation olevan vuoden sisällä 2,4 prosenttia, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 1,5 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot