Mainos
Mainos

Kuluttaviraston eko-opas verkossa

Kuluttajavirasto julkaisee internet-sivuillaan eko-ostajan opasta, jonka avulla kuluttaja voi vertailla eri tuotteiden olennaisia ympäristövaikutuksia. Oppaan tarkoituksena on kertoa, mitkä ovat ympäristöä säästäviä vaihtoehtoja kaupassa, kotona, autoillessa tai työpaikalla, Kuluttajavirasto kertoi tiedotteessaan.

Oppaaseen on linkitetty listat niistä kuhunkin tuoteryhmään kuuluvista tuotteista, jotka ovat saaneet pohjoismaisen ympäristömerkin tai EU:n ympäristömerkin. Myös energiamerkillä varustetuista kodinkoneista löytyy oma linkkilista.

Eko-opas perustuu toimittaja Pauli Välimäen vuonna 1995 toimittamaan Eko-ostaja -kirjaan, mutta koska ympäristöä säästävien tuotteiden markkinat muuttuvat nopeasti, sitä myös päivitetään jatkuvasti. Kunkin tuoteryhmän yhteydessä on lukuvinkkejä, tietoja testeistä ja linkkejä lisätietolähteisiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme