Mainos
Mainos

Kuluva kesä ollut ennätyskuiva

Kuluvan kesän kaltaista kuivuutta on koettu viimeksi kesällä 1955.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Suomen etelä- ja länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja osin Perämeren rannikolla on koettu toistaiseksi kuivin kesä sataan vuoteen. Toukokuun alusta lähtien pisimmät poutajaksot ovat kestäneet kolmesta kuuteen viikkoon.

Poutajaksoksi määritellään aika, jolloin sateen kasteleva vaikutus on vähäinen eli sadetta on kertynyt alle 10 millimetriä.

- Tänä kesänä on satanut keskimäärin noin 70 millimetriä koko maan alueelle. Vuonna 1955 satoi kesällä ennätysvähän, noin 108 millimetriä. Nyt pitäisi sitten loppukuun aikana sataa vielä noin 40 millimetriä, jotta päädyttäisiin samaan arvoon, kertoo erikoistutkija Ari Venäläinen Ilmatieteen laitokselta.

Venäläisen mukaan elokuussa sataa keskimäärin 60 millimetriä, mutta nyt alkukuu on ollut kuiva.

- On mielenkiintoista katsoa, miten käy.

Pitkään jatkunut sateeton kausi on saanut vedet laskuun lähes koko maassa. Pohjavedet ovat keskimääräistä alempana ja myös järvien pinnat ovat tavanomaista matalammalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme