Mainos
Mainos

Kummalla on paremmat bileet? Tällaiset ovat kokoomuksen ja vihreiden vaalivalvojaiset

Sunnuntai-iltana juhlamaljoja kohotellaan presidentinvaalien vaalivalvojaisissa. Kokoomus kokoaa omansa Finlandia-taloon, vihreät taas Tavastialle.

Molemmissa tilaisuuksissa on avoimet ovet, eli kaikki halukkaat ovat tervetulleita juhlimaan vaalihumuun. Kokoomus odottaa paikalle reilua tuhatta juhlijaa, vihreät 600-650:tä. Vihreiden valvojaisissa ovet aukeavat yleisölle kello 18.30, sillä kuudesta puoli seitsemään pidetään suljettu kutsuvierastilaisuus.

Jos epäilee nälän yllättävän vaalijännityksen aikana, kannattaa vihreiden juhliin varata mukaan omat eväät. Puolue ei nimittäin järjestä ruokatarjoilua. Kokoomuksen kemuista voi ostaa iltapalaksi vorschmakkia, joka on venäläinen suolasilleistä valmistettu alkupala.

Vihreät siemailevat valvojaisissaan luomukuohuviiniä, kokoomus kehottaa yleisöä kääntymään Finlandia-talon baarin puoleen.

Vihreät luottavat juhlatilan koristelussa valojen voimaan ja tutun valomiehen ammattitaitoon. Tilassa nähdään Pekka Haaviston kampanjasta tuttuja värejä, vaaleanviolettia ja turkoosia, ja ne toistuvat myös juhlijoille jaettavissa ilmapalloissa. Haaviston kuvaa ilmapalloissa ei sen sijaan nähdä, koska painatetut pallot loppuivat jo ensimmäisellä kierroksella.

Kokoomuksen mielestä Finlandia-talo näyttää jo valmiiksi niin kivalta, ettei se paljon koristeluja kaipaa. Ilmapalloista ja vaalijulisteista voi kuitenkin päätellä saapuneensa Sauli Niinistön valvojaisiin.

Kokoomus tahtoo vielä pitää valvojaisten esiintyjät salaisuutena. Bändi paikalta kuulemma löytyy, mutta sen nimeä puolue ei halua paljastaa. Tavastialla soittavat ainakin Presidentin miehet, Anssi Kela, Iiro Rantala, Mikko Kuustonen ja Eero Raittinen.

Kokoomuksen valvojaisjärjestelyistä kertoivat Pete Pokkinen ja Hanna Laine, vihreiden valvojaisista Leena Rantanen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme