Mainos
Mainos

Kummola: Politiikkaa ja urheilua ei tule sekoittaa

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan ensi kevään jääkiekon MM-kilpailuista on olemassa yksimielinen päätös. Kummola ei näe mahdollisuutta siihen, että kisat järjesttäisiin jossain muualla kuin Valko-Venäjällä.

 - Tätä keskustelua käydään aina vähän väliä. Esimerkiksi ennen Pekingin olympiakisoja hyvin voimakkaasti. Lähdimme myös päätöksessä siitä, että kun Valko-Venäjä on luvannut viisumivapauden kaikille toimittajille esimerkiksi, että mieluummin avataan vähän ikkunoita kun suljetaan niitä, Kummola sanoo MTV Uutisille.

 Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan urheilutapahtumilla ei pitäisi pönkittää hallintoa, joka polkee ihmisoikeuksia.

 - No periaatteessa voidaan olla ihan samaa mieltä siitä asiasta, Kummola sanoo.

 Kisojen järjestämiseen asia ei Kummolan mukaan vaikuta kuitenkaan mitenkään.

 - Me ollaan lähdetty siitä että politiikka pidetään urheilun ulkopuolella.

 Kummola kertoo, että kansainvälisessä jääkiekkoliitossa käytiin keskustelua Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta kun kisojen myöntämistä pohdittiin.

 - Keskustelua käytiin vuosi pari sitten. Sen jälkeen kun yksimielinen päätös tehtiin siitä, että sinne mennään, niin sen jälkeen ei ole käyty enää mitään keskustelua.


Kalervo Kummola kommentoi asiaa HS:n alkuperäisen uutisen pohjalta, jonka mukaan ulkoministeri Erkki Tuomioja olisi todennut, että MM-kisat pitäisi siirtää pois Valko-Venäjältä. Tuomioja tarkoitti kuitenkin, ettei Kansainvälisen jääkiekkoliiton ei olisi pitänyt antaa kisoja Valko-Venäjän järjestettäväksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot