Mainos
Mainos

Kumpula: Naisten aika nousta SDP:n johtoon

Kumpula pitää vahvimpana ehdokkaana naispuheenjohtajaksi työministeri Tarja Filatovia.

SDP:n kansanedustajan Miapetra Kumpulan mielestä SDP:n olisi jo aika saada naispuheenjohtaja. Kumpula arvioi Ilkka-lehden haastattelussa, että vahvin ehdokas naispuheenjohtajaksi olisi työministeri Tarja Filatov.

SDP:n puoluehallituksessakin istuva Kumpula pitää ulkoministeri Erkki Tuomiojaa liian vanhana puolueen puheenjohtajaksi. Tuomioja on Kumpulan mukaan tehnyt hyvää työtä muualla, mutta hän ei ole Kumpulan mielestä "enää tässä vaiheessa puheenjohtajan pestin arvoinen".

Myös istuvalla puheenjohtajalla, puhemies Paavo Lipposella, ikä on miinuksena, mutta häntä Kumpula voisi silti harkita puheenjohtajaksi.

Lipposen ja Filatovin ohella SDP:n puheenjohtajaksi sopisivat Kumpulan mielestä puoluesihteeri Eero Heinäluoma ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki. SDP valitsee puheenjohtajansa puoluekokouksessaan Jyväskylässä kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme