Mainos
Mainos

Kumpula-Natri: Lomarahojen leikkaus liian villi idea

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri suhtautuu kielteisesti Suomen Yrittäjien ajatukseen palkansaajien lomarahojen ja pekkaspäivien poistamisesta.

– Tämä kuulostaa suoraan palkan leikkaamiselta. Näkisin kovin rajuna ja villinä ideana, että tämmöinen kokonaisleikkaus tehtäisiin, joka osuisi kaikkiin. Itse en lähtisi palkkoja leikkaamaan, SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva Kumpula-Natri toteaa.

Hänen mukaansa palkansaajien etujen leikkaaminen kurittaisi loppujen lopuksi myös suomalaisyrittäjiä.

– Toivottavasti kotimaan markkinoita ei pilata, kun viennilläkin on nyt ongelmia. Jos palkkoja lasketaan, niin suomalaisilla ei ole varaa käyttää suomalaisyrittäjien palveluita. Ja näin ollen palkkojen laskeminen vaikuttaisi suoraan myös suomalaisyrityksiin, Kumpula-Natri tähdentää.

Suomen Yrittäjät esittää rajuja keinoja Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaatii lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista luopumista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme