Mainos
Mainos

Kumpula-Natri sai selitellä vitsailuaan: "Mauton heitto"

SDP:n meppi Miapetra Kumpula-Natri joutui selittelemään Ranskan populistipuolueeseen liittyvää vitsailuaan.

Perussuomalaisissa ja muutos 2011 -puolueessa Kumpula-Natrin kommentit ranskalaispoliitikon kamppaamisesta on tulkittu vihapuheeksi.

- Vitsinomaisesti: kun tuossa tuli Le Pen, ajattelin että kamppaanko, ensimmäisen meppikautensa aloittanut Kumpula-Natri sanoi tällä viikolla Strasbourgin EU-parlamentissa. 

Jälkeenpäin Kumpula-Natri täsmentää viitanneensa vitsailullaan Marine Le Penin isään Jean-Marie Le Peniin. Molemmat ovat meppejä ja Ranskan kansallisen rintaman keulahahmoja. 

-Tämä oli mauton heitto, Kumpula-Natri sanoo ja kertoo tarkoittaneensa sillä henkilöiden sijaan kansallisen rintaman edustamia arvoja ja sen maahanmuuttovastaista politiikkaa. 

Muutos 2011 -puolueen puheenjohtajan Jari Leinon mielestä Kumpula-Natrin vitsailu oli paljon "lapsellisempaa" kuin EU-kriitikoiden selän kääntäminen Eurooppa-hymnille parlamenttikauden avajaisissa. 

Leino kertoo puolueen lähettäneen kansallisen rintaman johtajalle Marine Le Penille sähköpostin, jossa varoitetaan Kumpula-Natrin "väkivaltafantasiasta". 

-Kaikille, jotka ovat pahoittaneet mielensä, lupaan siivota suuni,  Kumpula-Natri sanoo. 

-Mutta valitettavasti monet heistä ihailevat Le Penin politiikkaa. Sitä minä en suostu tekemään.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme