Mainos
Mainos

Kumpula-Natri: Sairastuminen käy kukkarolle

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) moittii hallituksen terveyspolitiikkaa. Kumpula-Natri huomauttaa, että terveyserot ovat kasvaneet hallitusohjelmaan kirjatusta tavoitteesta huolimatta.

- Terveyserot kasvavat, mutta hallitus tekee vain tilannetta entisestään huonontavia esityksiä ja päätöksiä. Uusimpana epäkohtana hallitus mahdollisti asiakasmaksun perimisen hoitajalla käymisestä, kummeksuu Kumpula-Natri.

Vuoden alusta lähtien peruspalveluministeri Paula Risikon (kok) valmisteleman lain mukaan kunnassa hoitajan vastaanotolla käynnistä on voitu veloittaa yli kahdeksan euron asiakasmaksu. Terveyskeskusten palveluita käyttävät eniten lapsiperheet, eläkeläiset ja muut työterveyspalveluiden ulkopuolella olevat. Hoitajien palveluita käyttävät usein pitkäaikaissairaat.

- Olen helpottunut, että yksikään kunta koko Suomessa ei ole ottanut käyttöön hoitajan vastaanotolla käynnistä perittävää asiakasmaksua. Seuraavan hallituksen on peruttava tämä päätös, vaatii Kumpula-Natri.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme