Mainos
Mainos

Kun uupuneen vanhemman mieli järkkyy: ”Poliisillekin voi soittaa”

Järkyttävät perhesurmauutiset ovat jälleen nostattaneet keskustelua paitsi ennaltaehkäisevän perhetyön tärkeydestä myös matalan kynnyksen palveluista.

MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut Espoon kaupungin lastensuojelupalvelujen päällikkö Mari Ahlström korostaa, että myös tavallisella kanssaihmisellä on merkitystä tragedioiden ehkäisyssä.

– Täysin aukottoman viranomaispalveluiden verkoston rakentaminen on mahdotonta. Meillä kaikilla on tässä tärkeä rooli, Ahlström muistuttaa. 

Ahlströmin mukaan Suomessa on paljon matalan kynnyksen palveluita, joihin voi mennä tai soittaa, jos tulee tunne, että voi tehdä jotain arvaamatonta. Kaikilla viranomaisilla on velvollisuus ohjata uupunutta eteenpäin.

– Voi olla yhteydessä sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai sitten voi soittaa vaikka poliisille, jos on ongelmia tulee virka-ajan ulkopuolella, Ahlström opastaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme