Mainos
Mainos

Kunnallinen päivähoito halutaan enenevissä määrin opetustoimen piiriin

Kolmisenkymmentä kuntaa suunnittelee siirtävänsä päivähoitotoiminnan opetustoimen alaisuuteen.

Perinteisesti päivähoidosta on vastannut sosiaalitoimi, mutta elokuun alussa voimaan tullut laki mahdollistaa muutoksen. Taustalla on ajatus koulutuksen jatkumosta, jossa lasten varhaiskasvatus olisi läheisessä yhteistyössä peruskoulun kanssa. Muualla Euroopassa tämä on jo vakiintunut toimintatapa.

Suomessa muutosta haittaa se, että siirron mahdollistava laki on määräaikainen ja tilannetta tarkastellaan valtionhallinnossa uudelleen neljän vuoden kuluttua.

Ruotsissa vastaava uudistus syntyi yhdessä yössä kahdeksan vuotta sitten. Suomessakin lastentarhanopettajien kanta asiaan selvä.

- Meidän tavoite on, että kokonaisuudessaan varhaiskasvatus siirretään opetustoimen alaisuuteen, opetusministeriön alaisuuteen kuten koko muu Eurooppa ja Pohjoismaistakin kohta kaikki muut ovat tehneet, erityisasiantuntija Ritva Semi Opetusalan Ammattijärjestöstä OAJ:sta kertoo.

Nykymallilla eli sillä, että päivähoito kuuluu sosiaalitoimeen on puoltajansa. Hallintomallin kun ei katsota estävän päivähoidon ja koulun yhteistyötä. Varsinaista kouluunmenoikää ei kumpikaan malli aikaista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme