Mainos
Mainos

Kunnallisvaaleissa varmoja äänestäjiä vajaa puolet

Varmimpia äänestäjiä ovat kokoomuksen kannattajat, naiset ja eläkeläiset.

Lähes puolet suomalaisista sanoo olevansa varma siitä, että käy äänestämässä kunnallisvaaleissa. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n Suomen Gallupilla teettämän kyselytutkimuksen mukaan varmoja äänestäjiä on 48 prosenttia vastanneista. Melko varmoja äänestämisestään on 30 prosenttia.

Varmimpia äänestäjiä ovat kokoomuksen kannattajat ja epävarmimpia vihreiden kannattajat. Naisten äänestysvarmuus on suurempaa kuin miesten. Iän mukana varmuus lähteä äänestämään kasvaa, sillä eläkeläisistä täysin varmoja on 67 prosenttia ja alle 25-vuotiaista vain 27 prosenttia.

Eri ammattiryhmistä varmimpia äänestäjiä ovat maanviljelijät ja ylemmät toimihenkilöt. Työntekijöillä äänestysvarmuus on melko alhainen, heistä vain joka kolmas on täysin varmoja äänestämisestään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot