Mainos
Mainos

Kunnallisvaalien äänestysinto nousussa

Entistä useampi ilmoittaa äänestävänsä varmasti tulevissa kunnallisvaaleissa. Eniten äänestysvarmuus on noussut Uudellamaalla.

Varmojen äänestäjien joukko kunnallisvaaleissa on kasvanut. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilta tilaaman tutkimuksen mukaan 54 prosenttia äänestysikäisistä on varma äänestämisestään. Syyskuun mittauksessa varmasti ilmoitti äänestävänsä puolet vastaajista.

Äänestysvarmuus on kasvanut Uudellamalla ja etenkin pääkaupunkiseudun kunnissa, joissa elo-syyskuussa varmojen äänestäjien määrä oli romahtanut alle 50 prosentin. Alle 25-vuotiaista peräti 31 prosenttia on varmoja äänestämisestään, kun luku viime mittauksessa oli 22 prosenttia. Kaikista aktiivisimpia äänestäjiä ovat yli 64-vuotiaat.

Tutkimukseen haastateltiin puhelimitse noin 1900:aa äänestysikäistä. Tutkimuksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme