Mainos
Mainos

Kunnallisvaalit jääneet talouskriisin varjoon

Maailman rahoituskriisi on keskittänyt kunnallisvaalien ehdokkaiden huomion talouskysymyksiin.

Varsinaiset kunnallispolitiikkaan liittyvät aiheet ovat tällä kertaa jääneet vähemmälle huomiolle, sanoo MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Kauhajoen tragedia herätti hetken aikaa kysymyksiä terveyspalveluiden ja koulujen kehittämisestä, mutta taloustaantuman uhka on tempaissut huomion taas toisaalle.

Tämä on sääli, sillä paikallistasolla harvemmin ratkotaan talouden suurten linjojen kysymyksiä. Äänestäjien huomio saatetaan viedä tehokkaasti kunnallispolitiikasta muihin aiheisiin.

- Aika vähän on nostettu esiin kuntien keskeisiä asioita, kuten kaavoittamista ja ylipäänsä sitä, miten yhteiskuntaa lähdetään kehittämään. Tällä hetkellähän maassamme on aika eriarvoinen kehitys meneillään.

Kunnallisvaaleissa äänestetään monesti naapuria tai työkaveria. Kuitenkin Grönlund neuvoo valitsemaan ehdokkaan mieluummin puolueen kuin yksittäisen ehdokkaan mielipiteiden perusteella.

- Ei kannata liiaksi tuijottaa sitä, että oma ehdokas on täysin samaa mieltä kuin itse. On paljon tärkeämpää äänestää sen puolueen tai ryhmittymän ehdokasta, jonka politiikan takana voi seistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme