Mainos
Mainos

Kunnan töissä kiire vähentynyt

Kuntien työntekijöiden kiire on vähentynyt ja työ on henkisesti aiempaa helpompaa. Samaan aikaan työntekijät kuitenkin kokevat työnsä yhä vähemmän mielekkääksi, kertoo kunta-alan työolobarometri 2001. -Ensimmäisen kerran tämän berometrin historiassa niiden määrä on vähentynyt, joiden mielestä kiire työssä lisääntyy koko ajan. Silti edelleen yli puolet kyselyyn vastanneista koki työtahdin kiristyneen, Työturvallisuuskeskuksen asiamies Timo Suurnäkki kertoo.

Työn koettu mielekkyys väheni viime vuonna kunnissa joka alalla mutta eniten sosiaalitoimessa. Sosiaalialalla myös muut työhyvinvoinnin osatekijät ovat kääntyneet huonompaan suuntaan. Ylitöitä kunta-alalla tekee yli puolet henkilöstöstä. Ylitöiden määrä on vähentynyt mutta kunnissa niitä tehdään edelleen enemmän kuin muualla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot