Mainos
Mainos

Kunnanjohtajat lyhentäisivät rajusti irtisanomissuojaa

MTV Uutisten kunnanjohtajakyselyssä jopa 31 prosenttia  kunnanjohtajista olisi valmis poistamaan kokonaan kuntaliitoksista seuraavan viiden vuoden henkilöstön irtisanomissuojan.

- Tämä asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan, koska yksityispuolella ei ole mitään tämän tyyppistä irtisanomissuojaa. Ja se omalta osaltaan jähmettää rakenteita, toteaa Pietarsaaren kaupunginjohtaja Mikael Jakobsson.

45 prosenttia kyselyyn vastanneista kunnanjohtajista olisi myös valmiita lyhentämään irtisanomisaikaa nykyisestä viidestä vuodesta. Valtaosa heistä lyhentäisi ajan kahteen tai kolmeen vuoteen.

- Kyllä siihen pitäisi saada muutoksia, sillä se on aivan liian pitkä nykyisenkaltaisena. Vuosi riittäisi hyvin, sanoo Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen.

Ennallaan irtisanomissuojan pitäisi 21 prosenttia kunnanjohtajista ja kolme prosenttia ei osaa tai halua sanoa kantaansa.

Kyselyyn vastaisi 173 kunnanjohtajaa 27.10.-30.10. ajanjaksolla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme