Mainos
Mainos

Kunnanvaltuustojen puheenjohtajat tyytyväisiä valtaansa

Kunnanvaltuustojen puheenjohtajat ovat tyytyväisiä valtuustojen vaikutusmahdollisuuksiin, kertoo Kuntaliiton kyselytutkimus. Tutkimukseen haastateltiin Manner-Suomen valtuustojen puheenjohtajia, joilta kysyttiin mielipidettä valtuustojen vaikutusmahdollisuuksista ja toimintaedellytyksistä.

Kolme neljästä vastaajasta arvioi vaikutusmahdollisuudet hyviksi tai erittäin hyviksi. Huonon arvosanan vaikutusmahdollisuuksille antoi vain neljä prosenttia puheenjohtajista. Omat vaikuttamismahdollisuutensa arvioivat lähes kaikki puheenjohtajat vähintään hyviksi.

Valtuustojen puheenjohtajat pitävät valtuustojen vaikutusmahdollisuuksia hyvinä etenkin kunnan strategiaan ja visioon, budjettiin sekä toiminnallisten tavoitteiden asettamiseen. Huonompina pidettiin mahdollisuuksia vaikuttaa kunnan johtamiseen ja kehittämiseen sekä omistajapolitiikkaan ja konserniohjaukseen.

Kyselyyn vastasi 156 kunnanvaltuuston tai kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa. Määrä on 39 prosenttia kaikista valtuustojen puheenjohtajista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot