Mainos
Mainos

"Kunnat eivät saa joutua työmarkkinatuen uudistuksen maksajiksi"

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen ei sulata sitä, että tämän viikon budjettiriihessä esillä oleva työmarkkinatuen uudistus saattaa merkitä lisäkustannuksia kunnille.

- Mitään ylimääräisiä kustannuksia ei voi enää hyväksyä, Manninen korostaa STT:lle antamassaan haastattelussa. Mannisen mukaan uudistus saattaa olla mahdollista toteuttaa, jos kunnille korvataan uudistuksesta tulevat kustannukset kokonaan.

Budjettiehdotuksen mukaan hallitus ryhtyy valmistelemaan lainmuutosta, jonka mukaan työttömältä katkeaisi työmarkkinatuki, ellei hän osallistuisi aktiivitoimiin, esimerkiksi koulutukseen. Kunnille tästä tulee kustannuksia, jos sosiaalitoimen on alettava tukea työtöntä toimeentulotuella.

- Ennenkin on yritetty ehdottaa, että kunnat osallistuisivat työmarkkinatuen kustannuksiin. Sitä en hyväksy, Manninen kritisoi ajatusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme