Mainos
Mainos

Kunnat haluavat eroon vuokralääkäreistä

Kunnat pyrkivät nyt kalliista vuokralääkäreistä eroon ja lupaavat roimia palkankorotuksia terveyskeskusten virkalääkäreille.

Kunnat ovat tänä syksynä satsanneet pysyvien lääkäreiden hankintaan jopa 1000 euron palkankorotuksilla. Vuokralääkäri tulee nimittäin kunnalle noin puolitoista - jopa kaksi kertaa kalliimmaksi kuin virkalääkäri.

Vaikka kunta säästää, suuret palkankorotukset herättävät ärtymystä muun hoitohenkilökunnan keskuudessa.

Pirkanmaalla Virroillakin on tehty tänä syksynä päätös tuhannen euron palkankorotuksesta lääkäreille, jotta kalliiden vuokralääkäreiden käytöstä päästäisiin eroon.

– Vääryydeltä se muuta henkilöstöä kohtaan tuntuu, toteaa sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy:n Virtain ammattiosaston pääluottamusmies Kirsi Jokinen.

Terveyskeskuslääkäreiden palkkkahaitari on tällä hetkellä 4000 eurosta aina yli 8000 euroon kuukaudessa. 

Joissakin kunnissa jopa neljännes terveyskeskuslääkäreistä on vuokralääkäreitä. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot