Mainos
Mainos

Kunnat haluavat irti valtion holhouksesta

Kuntaliitto ei suosittele kunnallisveron korottamista budjettialijäämien täyttämiseen.Sen sijaan lisärahaa pitäisi saada hankkia itsenäisellä taksapolitiikalla. Nythän monille maksuille katon määrää valtio ja tästä holhouksesta kunnat haluavat irti seuraavan hallituksen aikana.

Valtio ja kunnat tapasivat tänään viimeistä kertaa yhteisen budjettiriihen merkeissä - ainakin tämän hallituksen aikana. Rahasta puhuttiin, tai oikeammin sen puutteesta. Kuntien puolella vajetta on väitteen mukaan vuosittain jopa neljä miljardia markkaa. Kuntaliiton puheenjohtajan Jorma Seppäsen mukaan, kuntaliitto ei halua, että veroprosentti kunnallisverossa nousisi, vaan toivoo sen suuntaisia toimenpiteitä, että alaspäin päästään. -Se olisi liian helppo tapa saada kuntatalous kuntoon eli sysätä sinne kuntalaisten kontolle eli nostaa veroprosenttia, sanoo Seppänen.

Tiedossa on lisää leikkauksia menoihin ja uutta järkeä toimintoihin valtion ja kuntien välillä. Toisaalta ollaan harkitsemassa enemmän EU -linjaa, jossa vastuuta on kansalaisilla. Ja tämä suomennettuna tarkoittaa, että maksupolitiikkaa pitää avata - antaa kunnille paremmat mahdollisuudet itse harkita sosiaali- ja terveystoimen maksujen suhteen ja yleensäkin maksupolitiikassa. Ensivaiheessa kunnat haluavat inflaatiokorjauksena asukkailtaan noin 300 miljoonaa markkaa lisää maksuja terveyskäynneistä ja lastenhoidosta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme