Mainos
Mainos

Kunnat haluavat yhteistyöhön poliisin kanssa

Kuntien viranomaiset haluavat tiivistää yhteistyötään poliisin kanssa. Nykyistä yhteistyömuotoa ei pidetä kuntatasolla riittävänä varsinkaan turvallisuuden parantamisen kannalta.

Poliisitalo-tunnuksilla

Tämä ilmenee ylikomisario Vesa Tikkalan tutkimuksesta. Tikkalan Oulun läänin kuntiin suuntaamasta kyselystä selviää, että poliisin ja kunnan viranomaisten välinen yhteistyö on vähäistä. Ongelmana ovat sekä poliisin että kunnan viranomaisten niukat resurssit.

Tikkalan mukaan poliisin, kunnan sosiaali- ja terveystoimen sekä koulu- ja nuorisotoimen tulisi istua saman pöydän ääreen ja määritellä ongelmat, joihin yhteistyössä aletaan etsiä ratkaisuja. Tikkalan tutkimuksen mukaan kunnat toivovat, että yhteistyö poliisin kanssa kohdistetaan yleisten paikkojen turvallisuuden parantamiseen sekä huumausaine- ja nuorisorikollisuuden ennaltaehkäisyyn.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme