Mainos
Mainos

Kunnat halukkaita yhteistyöhön kaavojen valmistelussa

Kunnat ovat verrattain tyytyväisiä kaavoitusta koskevaan lainsäädäntöön, mutta yritykset kokevat neuvotteluasemansa heikoiksi.

Kunnat ovat entistä halukkaampia teettämään kaavojen valmistelutyöt ulkopuolisella. Myös kuntien valmius yhteistyöhön yhdyskuntarakenteen toteutuksessa on lisääntynyt maankäyttösopimuksia koskevan lainmuutoksen myötä.

Sen sijaan viime heinäkuussa voimaan astuneet uudistukset eivät näytä juurikaan lisänneen kuntien intoa kaavoittaa yksityisten omistamaa raakamaata.

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto Raklin ja Rakennusteollisuuden toteuttama maankäyttösopimuksia koskeva kysely paljastaa, että kunnat ovat verrattain tyytyväisiä uudistettuun lainsäädäntöön, kun taas yritykset kokevat neuvotteluasemansa heikoiksi.

Uudistuksen tavoitteena oli parantaa kuntien mahdollisuuksia tarjota lisää tontteja kohtuuhintaiseen rakentamiseen siten, että kaavoituksesta aiheutuvia kustannuksia siirretään siitä hyötyvien maanomistajien maksettavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot