Mainos
Mainos

Kunnat hitaita tasa-arvosuunnitelmissaan

Kunnat ovat edenneet tasa-arvosuunnitelmiensa kanssa hitaammin kuin muut julkisen sektorin työpaikat. Tasa-arvosuunnittelun piirissä oli vuoden alussa valtion keskushallinnontyöpaikoista jo kolme neljäsosaa, mutta kunnista vasta joka kolmas.

Valtion keskushallinnon ja koulutuskuntayhtymien tasa-arvosuunnitelmien toteutumista seurataan selvästi määrätietoisemmin kuin kunnissa. Vain harvoissa suunnitelmissa on annettu määräaikoja tai nimetty vastuuhenkilöitä toimien toteuttamiselle. Nämäkin asiat on kuitenkin järjestetty parhaiten valtion keskushallinnossa sekä koulutuskuntayhtymissä.

Tasa-arvosuunnitelmien avoimuudessa on toivomisen varaa varsinkin valtion aluehallinnossa sekä kunnissa. Myös erot ylimmän johdon kiinnostuksessa tasa-arvosuunnitelmien kohtaan vaihtelee melkoisesti. Valtion keskushallinnossa enemmistö kokee tasa-arvosuunnittelun hyödylliseksi, muilla julkisen alan työpaikoilla näin ajattelevat ovat vähemmistönä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme