Mainos
Mainos

Kunnat korottavat veroja roimasti - paljon yli prosenttiyksikön korotuksia

Tuoreet ennakkotiedot kertovat, että yli 50 kuntaa on nostamassa veroprosenttiaan harvinaisen roimasti. Jo 55 kuntaa on tehnyt päätöksen vähintään yhden prosenttiyksikön korotuksesta.


- Korotukset ovat kyllä todella suuria tällä kertaa, toteaa veroasiantuntija Jukka Hakola Kuntaliitosta.
Kaksi kuntaa tekee jopa historiallisen veronkorotuksen: Lappeenranta ja Jalasjärvi nostavat veroprosenttiiaan 1,5 prosentilla.

Veroprosentit kunnat 2014

- Molemmilla on tosin erityisen syy taustalla. Jalasjärvi joutuu maksamaan takaisin oppisopimuskoulutuksen valtionosuuksia ja Lappeenrannan sosiaali- ja terveysalan yhteistyökuviot pidemmältä ajalta ovat menneet reippaasti miinukselle, kertoo Hakola.
Varsinainen uutinen on se, että monet niin sanotut tavalliset kunnat äityvät nyt suuriin korotuksiin. Raisio ja Seinäjoki eivät ole tunnettuja kriisikuntia, mutta molemmat korottavat verojaan peräti 1,25 prosenttiyksikön verran.
- Kunnilta on leikattu valtionosuuksia ja edessä on miljardisäästöt - ehkä kunnat varautuvat nyt myös tulevaan, arvioi Hakola.

Kaikkiaan 154 kuntaa on nostamassa veroprosenttia, niistä siis 55 kuntaa kiristää verotustaan vähintään yhdellä prosenttiyksiköllä.

Tässä vaiheessa vajaan kymmenen kunnan tiedot puuttuivat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot