Mainos
Mainos

Kunnat leikkaavat liikuntatoimen rahoitusta

Useat kunnat aikovat vähentää liikuntatoimen rahoitustaan ensi vuonna. Myös urheiluseurojen avustuksia leikataan.

Monet kunnat aikovat leikata ensi vuonna voimakkaasti urheiluseuroille tarkoitettuja avustuksiaan. Liikuntatoimeen kohdistuvat supistukset nostavat lisäksi useiden liikuntapaikkojen pääsymaksuja.

Kunnat yrittävät pienentää menojaan myös siirtämällä liikuntapaikkojen hoitovastuuta entistä enemmän urheiluseuroille. Esimerkiksi Jyväskylässä paikallinen pesäpalloseura vastaa iltaisin ja viikonloppusin myös pesäpallokentän hoidosta ja valvonnasta. Jyväskylän liikuntajohtaja Pekka Sihvosen mukaan toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia.

-Jyväskylän kaupunkihan pystyy selkeästi säästämään henkilöstömenoissa siirtämällä valvonta- ja vuorovastuiden hoitamista seuratasolle ja seura saa hyötyä käyttömaksuhelpotuksina, summaa Sihvonen.

Henkilöstömenojen supistukset ovat osa Jyväskylän liikuntatoimen säästöohjelmaa. Kaupungin pyrkimyksenä on leikata liikuntatoimen menoja pysyvästi 3,5 prosenttia. Liikuntatoimen investoinneista on jo karsittu viidennes. Lisäksi liikuntapaikkojen pääsymaksut nousevat seitsemän prosenttia ja seura-avustuksia leikataan.

Jyväskylän esimerkkiä aiotaan seurata myös monessa muussa kunnassa. Esimerkiksi Helsingissä seura-avustuksia leikataan noin yhdeksän prosenttia. Ainakin Helsingissä myös monet peruskorjaushankkeet siirtyvät vuosikymmenen lopulle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.05.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot