Mainos
Mainos

Kunnat nihkeitä ottamaan pakolaisia vastaan

Pakolaisten sijoittaminen kuntiin kangertelee. Viime vuonna kunnat vastaanottivat vain vajaat 1100 pakolaista ja turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön tavoite oli kaksinkertainen.

Jyväskylästä luoteeseen sijaitsevassa Kinnulan kunnassa on jo toista vuotta keskusteltu pakolaisten vastaanottamisesta. Nyt valtuusto sanoi ei 25 kongolaiselle pakolaiselle.

Valtuuston päätös olla ottamatta pakolaisia on monen kuntalaisen mieleen.

- Hyvä päätös. Meillä on kyllä vielä korjattavaa ensin täällä Kinnulassa, niin korjataan ne asiat ensin, sanoo kinnulalainen Eeva Muhonen MTV3:n Uutisille.

- Tämmöisessä alle 3 000 asukkaan kunnassa ei ole varaa ryhtyä semmoseen, vaikka valtio antaa niitä avustuksia, mutta ne loppuu ne avustukset, Liisa Nikkilä kommentoi päätöstä.

Viime vuonna kunnat vastaanottivat vain vajaat 1100 pakolaista ja turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön tavoite oli kaksinkertainen. Kinnulan valtuustossa kielteistä pakolaispäätöstä perusteltiin muun muassa syrjäisellä sijainnilla.

- Me ollaan liian pieni kunta, meillä ei resurssit riitä ja tavallaan voimavarat, ja sitten toinen oli, että kuinka se vaikuttaa meidän veroäyriin, Kinnulan kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Olavi Tukiainen (sd.) miettii.

Kokonaan ajatusta pakolaisten vastaanottamisesta ei Kinnulassa kuitenkaan hylätä.

- Tällä valtuustokaudella ei varmaan lähdetä käsittelemään tätä asiaa uudestaan, mutta katsotaan, jos ne tuulet ovat sitten uudella valtuustokaudella muuttuneet, Tukiainen sanoo.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Kinnulasta (Seitsemän uutiset 6.2.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot