Mainos
Mainos

Kunnat paljastaneet ihmisten intiimejä tietoja verkossa

Kuntien ja kaupunkien verkkosivuilta on löytynyt mm. kuntalaisten yhteys- ja pankkitilitietoja. Luvattomia tietoja on ollut verkkosivuilla julkistetuissa lautakuntien pöytäkirjoissa ja päätöksissä.

Kunnat ja kaupungit ovat laittaneet internetiin kuntalaisia koskevia intiimejä tietoja, joita yksityiselämän säännökset kieltävät julkaisemasta. Suomen Kuntaliiton mukaan verkkosivuilla on ollut ihmisten yhteys- ja pankkitilitietoja sekä virkavapauden perusteisiin liittyviä asioita.

Kuntaliitto onkin laatimassa uutta verkkoviestinnän ohjeistusta, jossa selvitetään, millaisia tietoja nettiin voi laittaa.

- On hyvä asia, että kokousasiakirjoja laitetaan nettiin lähes jokaisessa kunnassa. Samalla sattuu kuitenkin virheitä. Selviä henkilötietojen julkistamisvirheitä on paljastunut kevään aikana alle kymmenen, mutta sekin on tietysti liikaa, liiton johtava lakimies Taisto Ahvenainen toteaa.

Henkilötietoja on julkistettu ainakin Porin kaupungin sivuilla. Myös Turussa ja Lohjalla on paljastunut vastaavanlaisia tapauksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme