Mainos
Mainos

Kunnat pelkäävät pelastustoimen kustannusten nousua

Kunnat pelkäävät, että pelastustoimen alueellistaminen nostaa pelastustoimesta aiheutuvia kustannuksia ja heikentää paikallistuntemusta. Kunnat pitävät ensi vuoden alusta toteutettavan uudistuksen uhkina myös byrokratian lisääntymistä ja kuntien omien vaikutusmahdollisuuksien vähenemistä.

Tiedot käyvät ilmi Tampereen yliopiston kunnallistieteen laitoksella tehdystä tutkimuksesta. Pelastustoimen alueellistaminen lähtökuopissa -tutkimus on sisäasiainministeriön tilaama. Vastuu pelastustoimen hoitamisesta siirtyy vuoden 2004 alussa yksittäisiltä kunnilta kuntien yhteistoimintaan perustuville alueille. '

Tutkija Olavi Kallion mukaan kunnat ovat huolissaan myös vapaapalokuntien tulevaisuudesta. Sen sijaan pelastustoimen palvelutasossa ei odoteta tapahtuvan oleellista muutosta. Kuntien edustajat olivat verrattain tyytyväisiä oman kuntansa pelastustoimen nykyiseen palvelutasoon. Valtion viranomaiset sen sijaan löysivät huomautettavaa etenkin onnettomuuksia ehkäisevän valistustyön, palotarkastusten ja väestönsuojelutyön osalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot