Mainos
Mainos

Kunnat perustavat omia ryhmäkoteja huostaanotetuille

Kunnat ovat ryhtyneet perustamaan omia ryhmäkoteja, kun huostaanotettujen lasten ja nuorten hoito on kallistunut rajusti ammatillisissa perhekodeissa ja lastensuojelulaitoksissa.

MTV:n kuudesta kummikunnasta Helsingillä jo on omia ryhmäkoteja. Helsinki aikoo lisätä parinkymmenen kunnallissen kodin verkostoa parilla vuodessa. Myös Imatran kaupunki avaa näinä päivinä ensimmäisen ryhmäkotinsa. Imatra aikoo sijoittaa reilusta 70:stä huostaanotetusta lapsesta kymmenkunta omaan ryhmäkotiin.

- Ammatillisten perhekotien ja lastensuojelulaitosten hinnat ovat nousseet viime vuosina enemmän kuin yksityisten sosiaalipalvelujen hinnat keskimäärin. Kulut yhden lapsen osalta vuosittain ovat siitä noin 50 000 eurosta lähemmäs 100 000 euroa, kertoo Imatran kaupungin sosiaalipalvelujohtaja Tiina Kirmanen.

Kysely MTV:n kummikuntiin osoitti, että Imatra ei olo ainoa ammatillisille perhekodeille ja lastensuojelulaitoksille huikeita summia maksava paikkakunta. Kustannusten todetaan yleisesti karanneen käsistä.

Kallein maksu: lapsi per vuosi:

Helsinki 100 000 eur. Imatra 100 000 eur. Oulunsalo 73 000 eur. Rautavaara 29 000 eur. Salo 91 000 eur. Seinäjoki 95 000 eur

Muissa MTV3:n kummikunnissa huostaanotettujen lasten hoito hankitaan edelleen ostopalveluna.

(Seitsemän uutiset 23.02.2005)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot