Mainos
Mainos

Kunnat toivovat vapaaehtoistyön kasvua

Taloudellisten resurssien kanssa painiskeleville kunnille esimerkiksi järjestöjen tekemä työ on ensiarvoisen tärkeää. Ikääntyminen vaivaa kuitenkin myös järjestökenttää.

Helsingissä Kaivopuistoa valmisteltiin tänään talvikuntoon ensimmäistä kertaa talkoovoimin. Rakennusvirasto toi puistoon 150 haravaa ja lähes kaikille löytyi käyttäjä.

- Perusverorahoilla saadaan joku taso pidettyä, mutta koko ajan puistojen rahoja leikataan vähemmäksi. Kun ihmiset alkavat vaikka keräämään roskia pois puistoista, se on mieletön säästö, sanoo projektipäällikkö Elina Nummi Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Talkootyö on Helsingissä vielä vähäistä, mutta siitä on tavoitteena tehdä tapa. Esimerkiksi Turussa ja Hämeenlinnassa kaupungin palkkalistoilla on oma talkootyönohjaaja.

Sponsorit uusi apu

Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa yhä. Jo nyt sillä on iso rooli vaikkapa sosiaali- ja terveyspuolella sekä liikunta- ja kulttuurisektorilla.

- Ainakin kuntien odotukset ovat aika suuret järjestöjen suhteen. Taloudelliset resurssit kunnissa vähentyvät, jolloin kunnat odottavat, että saavat vähän palvelutuotantoon apua erilaisilta järjestöiltä, kertoo tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom Suomen Kuntaliitosta.

Järjestökenttäkin vanhenee muun väestön tahdissa, eikä sen varaan voi Pekola-Sjöblomin mielestä liiaksi laskea.

Uusiksi yhteistyökumppaneiksi kunnille ovatkin tulossa sponsorit, joiden avulla voidaan hankkia vaikkapa uudet puistonpenkit - kuten Kaivopuistoon.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.10.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot