Mainos
Mainos

Kunnat tutkimaan vesilaitosten riskejä

Ministeriön edellyttämissä selvityksissä etsitään virheellisiä teknisiä ratkaisuja, joista voisi seurata Nokian kaltainen katastrofi.

Kunnilla on kolme kuukautta aikaa tutkia, liittyykö niiden vesilaitosten teknisiin ratkaisuihin terveysriskejä.

Kunnat raportoivat selvitysten tuloksista maaliskuun loppuun mennessä lääninhallituksille, jotka toimittavat ne edelleen sosiaali- ja terveysministeriöön. Luvassa on suuri urakka kunnille ja vesilaitoksille.

Ministeriön selvityspyynnön taustalla on Nokian vesikatastrofi, jonka syyksi paljastui jätevedenpuhdistamolta vesijohtoverkostoon valunut puhdistettu jätevesi eli niin sanottu tekninen käyttövesi. Vesijohtoverkosto ja teknisen käyttöveden verkosto oli eristetty toisistaan palloventtiilillä. Jätevettä pulppusi vesijohtoverkostoon, koska venttiili oli jäänyt huollon yhteydessä vahingossa auki.

Terveysriskit kartoitetaan

Kuntien terveysviranomaisten on varmistettava, että muun muassa vesijohtoverkoston liitokset ovat voimassa olevien määräysten mukaisia.

Jos virheellisiä teknisiä ratkaisuja löytyy, niistä on raportoitava lääninhallitukselle. Lisäksi kuntien terveysviranomaisten on kerrottava, kuinka mahdolliset epäkohdat korjataan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme