Mainos
Mainos

Kunnat vähentävät palveluja heinäkuussa

Suuri osa kunnista vähentää palveluja heinäkuussa. Kiireisimmät asiat hoidetaan myös lomien aikana.

Neljä viidestä kunnasta sulkee virastoja, laitoksia ja muita toimintayksiköitään heinäkuussa. Palvelut korvataan erilaisin varajärjestelyin. Sulkemiset johtuvat kesälomista. Kiireisimmät asiat, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut, lastensuojelu, postitus sekä lupa-asiat, hoidetaan myös lomien aikana.

Korvaavista palveluista ilmoitetaan paikallislehdissä, ilmoitustauluilla ja puhelinvastaajissa. Yleisimpiä suljettavia palveluita ovat kunnanvirastot, toimintakeskukset, kirjastot, uimahallit sekä päivähoidon ja terveydenhuollon yksiköt.

Kuntien saaman vähäisen palautteen mukaan kuntien asukkaat ovat tottuneet laitosten sulkemiseen kesäisin. Kuntaliiton kyselyyn vastasi 84 prosenttia kunnista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot