Mainos
Mainos

Kunnat valmiita laajentamaan palvelusetelin käyttöä

Kuntien myönteisistä kokemuksista huolimatta palveluseteleitä on otettu käyttöön vasta noin joka kymmenennessä kunnassa.

Kunnat ovat olleet tyytyväisiä vanhusten palveluseteleihin. Ne ovat myös kiinnostuneita laajentamaan setelien käyttöä. Palvelusetelit eivät kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi korvaamassa kunnan omia koti- tai tukipalveluita.

Kuntien myönteisistä kokemuksista huolimatta palveluseteleitä on otettu käyttöön vasta noin joka kymmenennessä kunnassa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n selvityksen mukaan yhdessäkään kunnassa ei ole palvelusetelien vuoksi vähennetty kunnan omaa kotipalveluhenkilöstöä. Päinvastoin kotipalvelun henkilökuntaa on ennemminkin lisätty kuin vähennetty.

Palveluseteli on lisännyt vanhusten mahdollisuuksia saada tukipalveluita, mutta todellinen valinnanvapaus ei ole aina toteutunut. Vanhuksen on usein joko hyväksyttävä palveluseteli tai jäätävä kokonaan ilman tukipalveluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot