Mainos
Mainos

Kunnat vastaavat kuntasuunnitelmiin

Kuntien on jätettävä tänään vastauksensa valtiovarainministeriön työryhmän esitykseen kuntauudistuksesta.

Takaraja kuntien vastauksille on tänään kello 16. Noin 20 kuntaa on pyytänyt ministeriöltä lisäaikaa vedoten kokousaikatauluihinsa.

Vastauksensa jo jättäneistä kunnista osa on kertonut myös omia ehdotuksiaan siitä, miten kuntauudistus pitäisi tehdä. Esimerkiksi pohjoissavolainen Rautavaara haluaisi, että harvaan asutuille kunnille tehtäisiin oma ohjelmansa.

Kuntauudistus vähentäisi Manner-Suomen kuntien määrän noin 70:een, kun kuntia on nyt 320. Pohjana uusille kunnille olisivat asiointi- ja työssäkäyntialueet.

Valtiovarainministeriön kuntaosaston on tarkoitus analysoida kuntien vastauksia toukokuun puoliväliin saakka. Tämän jälkeen hallitus päättää, miten uudistusta jatketaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot