Mainos
Mainos

Kunniamerkkien jako tiukkenee

Suomesta ulkomaille myönnettävät kunniamerkit ovat joutuneet aikaisempaa tarkempaan syyniin. Ulkoministeri Tarja Halonen kertoo tänään Hämeen Sanomissa sopineensa kunniamerkkien myöntämistä koskevista tarkennuksista yhdessä presidentti Martti Ahtisaaren kanssa.

Halosen mukaan kunniamerkkianomuksiin perehtyy nykyään ulkoministeriön protokollaosaston lisäksi ministeriön poliittinen osasto.

Ministeri Halonen kuitenkin korostaa, että kunniamerkkien myöntämisestä päättää edelleen viime kädessä presidentti. Halosen mukaan Suomen kunniamerkkipolitiikka ei tarkennuksista huolimatta muutu oleellisesti.

Kunniamerkkien myöntämisestä virisi keskustelu sen jälkeen, kun presidentti oli päättänyt myöntää korkeat kunniamerkit Indonesian metsäministerille ja suuren metsäyhtiön johtajalle. Useat ihmisoikeusjärjestöt ovat kertoneet Indonesian loukkaavan ihmisoikeuksia jatkuvasti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme