Mainos
Mainos

Kunnilla oikeus periä maksu vaalimainostauluista

Kunnat saavat periä puolueilta maksun vaalimainostaulujen pystytyksestä. Kuopion hallinto-oikeus on ratkaissut asiasta tehdyn valituksen. Valituksen takana oli Suomen kommunistisen puolueen Kuopion piirijärjestö.

Kuopion tekninen lautakunta peri viime EU-vaaleissa jokaiselta ehdokkaita asettaneelta puolueelta ja ryhmittymältä ennakolta tuhannen markan maksun ulkomainonnassa käytettävien kehikoiden pystytyksestä. Kommunistisen puolueen piirijärjestö vaati, että mainokset on saatava asettaa telineisiin maksutta.

Hallinto-oikeus totesi, että kunnalla ei lain mukaan ole velvollisuutta järjestää vaalimainoskehikoita puolueille.
Kysymys on kunnan omaisuuden käytöstä perittävästä yksityisoikeudellisesta maksusta, jonka kunta saa määrätä harkintansa mukaan. Kysymys on kunnan omaisuuden käytöstä perittävästä yksityisoikeudellisesta maksusta, jonka kunta on voinut määrätä harkintansa mukaan.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot