Mainos
Mainos

Kunnilla yhä pulaa omakotitalotonteista

Valtaosa kunnista arvioi, että omakotitalotonttien kysyntä kasvaa edelleen.

Ympäristöministeriön ja Kuntaliiton tonttibarometrin mukaan omakotitalotonteista on edelleen pulaa.

Yli 40 prosenttia kunnista arvioi, että tonttimaata on omakotitaloille kysyntään nähden liian vähän. Liian vähän tonttimaata on etenkin keskustojen rakentamattomilla reuna-alueilla. Hieman paremmaksi kunnat arvioivat tilanteen täydennysrakennusalueilla keskustojen ulkopuolella.

Samalla valtaosa kunnista arvioi, että omakotitonttien kysyntä kasvaa yhä. Vain muutama prosentti kunnista arvioi kysynnän hiljenevän. Huono tarjontatilanne johtaa siihen, että asuntotonttien hintatason laskuun eivät kuntien maapolitiikasta vastaavat usko. Yli 40 prosenttia arvioi tonttien hintojen nousevan hieman ja reilut 50 prosenttia hintatason pysyvän ennallaan.

Tonttimarkkinoiden keskeisenä ongelmana kunnat pitävät raakamaan omistustilannetta. Aiemmin kuntien omistustilannetta on pidetty jopa erittäin hyvänä, mutta nyt yli puolet pitää tilannetta ongelmallisena.

Ympäristöministeriön ja Kuntaliiton barometriin vastasi 81 suurinta kuntaa. Kysely tehtiin maapolitiikasta vastaaville virkamiehille huhtikuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot