Mainos
Mainos

Kunnille 1,7 miljoonaa euroa tsunamin kustannuksiin

Avustusta myönnettiin muun muassa tehostetusta päivystysvalmiudesta, potilaiden siirrosta ja kriisiterapiasta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Kaikkiaan 32 kuntaa ja yksi kuntayhtymä saavat yhteensä runsaat 1,7 miljoonaa euroa avustusta vuosi sitten sattuneesta Kaakkois-Aasian luonnononnettomuudesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Kuntia pyydettiin lähettämään hakemus korvausten maksamisesta toukokuussa. Hakemusten ja niiden tarkennusten perusteella päädyttiin siihen, että tänä vuonna korvauksiin tarvitaan 1 726 000 euroa. Seuraavien vuosien kustannukset ovat 263 000 euroa.

Mukana on 32 kuntaa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Tyypillisiä hakemuksissa esitettyjä kustannuksia ovat aiheuttaneet muun muassa tehostettu päivystysvalmius, toimeentulotuki, potilaiden siirto, perheneuvolapalvelut, kotisairaanhoito, kriisiterapia ja lääkärissäkäynnit.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylimääräiset kustannukset liittyivät Helsinki-Vantaan lentoasemalla ylläpidettyyn ensiapupisteeseen ja sairaankuljetusyksiköiden päivystykseen. HUS ilmoitti onnettomuusalueelta saapuneiden potilaiden varsinaiset hoitokulut erikseen potilaiden kotikunnille, joten hoitokulut ovat sisältyneet normaaliin kuntalaskutukseen.

Tarkoituksena on, että avustukset maksetaan heti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme