Mainos
Mainos

Kunnille mahdollisuus estää uraanikaivokset?

Kaivoslain uudistamista pohtinut työryhmä esittää, että kunnat saisivat oikeuden estää uraanikaivosten perustaminen alueilleen. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) pitää kunnille myönnettävää veto-oikeutta perusteltuna.

- On hyvä, että työryhmä tunnustaa uraanin erityisen luonteen, Pekkarinen sanoo.

Vaikka uraanikaivosten perustamiseen edellytetään muita kaivoksia tiukempaa lupamenettelyä, uraani pidetään kuitenkin esityksessä mineraalina muiden joukossa. Pekkarinen huomauttaa, että uraania käyttävältä maalta olisi moraalitonta kieltää sen louhinta.

Uuden kaivoslain on tarkoitus korvata vanha laki, joka ei ole Pekkarisen mukaan modernin yhteiskunnan vaatimusten mukainen. Hän toivoo, että uusi laki tulisi voimaan vuonna 2010.

Työryhmän tavoitteena oli sovittaa yhteen kaivosyhtiöiden, maanomistajien, kuntien, yksilöiden ja ympäristön tarpeet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot