Mainos
Mainos

Kunnille tietoa terveysvaaroista

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut ympäristöterveyden erityistilanteiden oppaan, joka on tarkoitettu kuntien viranomaisille.

Ydinvaara

Opas on tehty yhteistyössä eri viranomaisten ja asiantuntijoiden kesken. Oppaassa käsitellään erilaisia todennäköisiä erityistilanteita, eli tilanteita, jotka aiheuttavat terveysvaaran ympäristön kautta. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi laajat juomavesi- ja ruokamyrkytysepidemiat, säteilyvaara sekä maaperän saastuminen.

Oppaassa esitellään myös esimerkkejä viime vuosina Suomessa tapahtuneista kemikaalien ja mikrobien aiheuttamista vaaratilanteista sekä niiden hoidosta saaduista kokemuksista. Sosiaali- ja terveysministeriö postittaa oppaan kuntiin ja lääninhallituksiin kesäkuun aikana. Lisäksi opas on nähtävissä ministeriön Internet-sivuilla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot