Mainos
Mainos

Kunnissa eri käsityksiä hoitotakuun kustannuksista

Osa kunnista ei ole varannut lainkaan lisärahaa ensi kuussa voimaan tulevan hoitotakuun toteuttamiseen.

Kunnat ovat varautuneet kuukauden kuluttua voimaan tulevan hoitotakuun toteuttamiseen talousarvioissaan hyvin vaihtelevasti. Merkittävä osa kunnista ei ole varannut korvamerkittyä lisärahaa hoitotakuukustannuksiin lainkaan varsinkaan perusterveydenhuollossa.

Myös MTV:n kuudessa kummikunnassa hoitotakuurahaa on budjetoitu terveyskeskuksille vaihtelevasti. Kummikunnista eniten rahaa varaa Helsinki, joka on budjetoinut lisärahaa hoitotakuukustannuksiin 10 miljoonaa euroa ja lisäksi lähes saman verran hoitoketjujen tehostamiseen. Seinäjoki varaa uudistuksen tuomiin lisämenoihin puoli miljoonaa euroa. Salo ja Oulunsalo perustavat puolestaan kumpikin uuden lääkärinviran ja varatuvat lisähoitajien palkkaukseen.

Imatra ja Rautavaara aikovat sen sijaan odotella, miten kansalaiset reagoivat hoitotakuuseen ja päättää sen jälkeen mahdollisista toimenpiteistä.

Kuntaliitto on arvioinut, että hoitotakuu maksaa kunnille terveyskeskuksissa alkuvaiheessa ainakin 50 miljoonaa euroa. Isompi, noin 100 miljoonan euron lasku tulee erikoissairaanhoidosta. Sitä varten useimmat kunnat ovatkin varanneet lisärahaa budjetteihinsa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme