Mainos
Mainos

Kunnissa tarvitaan yli 20 000 valtion tukemaa vuokra-asuntoa

Suomen suurimmissa kunnissa on seuraavan neljän vuoden aikana tarve noin 22 000:lle valtion tukemalle uudelle vuokra-asunnolle, selviää ympäristöministeriön kunnille tekemästä kyselystä. Kysely vuokra-asuntotarpeesta lähetettiin reiluun viiteenkymmeneen suurimpaan kuntaan noin kuukausi sitten.

Lähes kaikilla kunnilla on tarve tulevina vuosina rakentaa uusia vuokra-asuntoja ns. erityisryhmille eli esimerkiksi kehitysvammaisille, dementikoille ja asunnottomille. Vähemmän tarvetta on rakentaa tavallisia vuokra-asuntoja.

Ministeriö aikoo alkuvuodesta kysyä kommentteja ja mahdollisia investointisuunnitelmia vuokra-asuntojen tuotannosta myös yleishyödyllisiltä rakennuttajilta, kuten Satolta ja VVO:lta.

Suomessa on nykyisin reilut 800 000 vuokra-asuntoa, joista runsaat puolet on valtion rahoittamia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot