Mainos
Mainos

Kunta-alalle neuvottelutulos

Kunta-alan työehtoneuvotteluissa on syntynyt tulos. Alakohtaisia, esimerkiksi lääkäreitä ja opettajia koskevia, neuvotteluita jatketaan edelleen tämän päivän ajan.

– Pääneuvotteluryhmä palaa Kuntatalolle iltayhdeksältä katsomaan, miten neuvottelut ovat edenneet, kertoo MTV3 Uutisten politiikantoimittaja Eeva Lehtimäki.

Neuvottelutulos on raamisopimuksen mukainen – ensi vuodeksi sovittiin 1,7 prosentin yleiskorotuksesta sekä 0,7 prosentin parannuksista työ- ja virkaehtosopimuksiin.

Vuoden 2013 osalta sovittin 1,46 prosentin yleiskorotuksesta sekä tämän lisäksi 0,6 prosentin järjestelyerästä. Järjestelyerä kohdennetaan paikallisesti.

Kunta-alalle neuvoteltiin niin ikään 150 euron räätälöity kertaerä, joka koskee muun muassa määräaikaisia työsopimuksia.

Kunta-alan ammattijärjestöt ovat koolla huomenna. Jos kaikki menee hyvin, sopimus allekirjoitetaan torstaina.

Raamineuvottelut ovat parhaillaan käynnissä myös kuljetus- ja kaupanalalla. Näiden mukanaoloa pidetään välttämättömänä, jotta raamisopimus voisi toteutua.

Keskusjärjestöjohtajat kokoontuvat perjantaina.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 22.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme