Mainos
Mainos

Kunta-alan palkkohin 300 mk

Kunta-alan palkat nousevat ensi vuoden alussa keskimäärin vajaat 300 markkaa kuukaudessa.

Korotus on suurin opetusalalla, jossa kuukausipalkkoihin tulee lisää keskimäärin 363 markkaa. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtajan Jouni Ekurin mukaan opettajien muita suurempi korotus johtuu erilaisesta palkkausjärjestelmästä.

Suurimmalla sopimusalalla yleisen virka- ja työehtosopimuksen piirissä palkat nousevat 283 markkaa kuukaudessa, teknisillä markan vähemmän.

0,5 prosentin järjestelyvarasta 70 prosenttia sovitaan paikallisesti yleisten virka- ja työehtosopimuksien osalta. Paikallisesta osasta neuvotellaan kuntayksiköissä. Kunta päättää käytöstä, mikäli yksimielisyyttä ei muuten löydy. Nais- ja matalapalkkaerä lisätään lähes kokonaan eräiden peruspalkkojen korotuksiin.

Opetusalalla järjestelyvara ja naispalkkaerä käytetään keskitetysti sovittuihin palkantarkistuksiin. Teknisillä matalapalkkaerä on lisätty yleiskorotuksiin, mutta järjestelyvarasta sovitaan paikallisesti.

Tuntipalkkaisten järjestelyvarasta 60 prosenttia sovitaan paikallisesti. Kunta-alan sopimusten piirissä on lähes 400000 palkansaajaa. Tuloratkaisun ulkopuolelle jääneitä lääkäreitä on noin 13000.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme