Mainos
Mainos

Kunta-alan työolot yhä ongelma

Fyysinen ja henkinen väkivalta ovat lisääntyneet etenkin terveydenhuolto- ja sosiaalialoilla.

Kuntien henkilöstö kokee monilla aloilla työoloissaan merkittäviä puutteita. Rasitteena ovat mm. työn raskaus, epätasa-arvo, väkivalta sekä työpaikkakiusaaminen. Ongelmat näkyvät sairauspoissaolojen kasvuna.

Työturvallisuuskeskuksen Tilastokeskuksella teettämän tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia henkilöstöstä pitää työnsä keventämistä tarpeellisena. Kuntasektorin luku on muita aloja korkeampi.

Fyysinen ja henkinen väkivalta ovat lisääntyneet etenkin terveydenhuolto- ja sosiaalialoilla. Määräaikaiset työntekijät katsovat yhä joutuvansa eriarvoisen kohtelun kohteeksi.

Myönteistäkin kehitystä tapahtuuu. Esimerkiksi työnantajan kustantama koulutus on yleistä kaikilla kunnan toimialoilla, ja sen merkitys on edelleen kasvamassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot