Mainos
Mainos

Kunta- ja sote-uudistuksen toteutumisaikataulu epäselvä

Takaraja hallituksen suurelle kunta- ja sote-uudistukselle on yhä epäselvä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjaa, että varsinaisten kunta- ja sote-lakien valmistuttua pitää vielä säätää laki siitä, mikä on takaraja uudistusten toteuttamiselle.

– On oltava riittävä aika, että kunnat voivat tehdä päätöksensä mahdollisesta liittymisestä. Valiokunnan mielestä aika on vähintään kuusi kuukautta, ja vaikeissa tilanteissa on saatava lisäaikaa, sanoo valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.).

Kuntauudistuslaki on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämislakia odotetaan käsittelyyn ensi vuonna.

Jos lakiprosessi ja kuntien yhdistymisselvitykset eivät etene riittävän nopeasti, riskinä on, että kunta- ja sote-uudistus ei toteudu vuoden 2015 eduskuntavaaleihin mennessä.

– On tärkeää, että kunnat käynnistävät selvitykset ja prosessi menee eteenpäin. Riippuu myös siitä, miten nopeasti hallitus voi valmistella sote-lainsäädäntöä, sanoo Koskinen.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon saanut hallintovaliokunta tekee illalla mietintöään kuntauudistuksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot